21 maart 2020 - Stop Racisme

De antiracistische manifestatie van 21 maart 2020 had het culminatiepunt moeten worden van een maandenlange mobilisatie. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Samen met de andere partners hebben we daarom het roer omgegooid en opgeroepen voor een digitale manifestatie op datzelfde moment.

Via een hele reeks “visuals” riepen allerlei bekende en minder bekende activisten en woordvoerders van deelnemende verenigingen op om op 21 maart via sociale media duidelijk te maken dat racisme moet stoppen. Een paar voorbeelden vind je terug in deze Campagnebrief.

Mensen konden hun profielfoto op Facebook aanpassen met een kader “ik sta op tegen racisme” en ze konden ook allerlei foto’s of filmpjes posten over alternatieve acties van thuis uit. Een en ander gebeurde op vrij grote schaal en werd massaal gedeeld en bekeken, wat zowel bleek uit de facebook-cijfers als van de bezoekers van de campagnewebsite www.platform2103.be. Daar vind je ook een  videofilmpje met een compilatie van vele aangepaste profielen.