Andere eigen campagnes of interessante campagnes die we steunen

Dekoloniseer ook mijn stad

Beeld

Horizontaal logo

Een Lumumbaplein in Matonge, waarom niet?

De actie voor de creatie van een Lumumba plein in Matonge ging reeds twaalf jaar geleden van start en ging gepaard met de uitbouw van een biliotheek die ondertussen meer dan 10.000 werken allerhande omvat en gespecialiseerd is in de kolonisatie en dekolonisatie van onze voormalige kolonies.
Dit jaar plaatst de Lumumba Library haar actie van 17 januari rond de verjaardag van de moord op Lumumba op het Lumumbaplein in Matonge in het kader van de nationale dekoloniseer actie van de organisatie Hand in Hand Tegen Racisme.

Voorlopig programma (voorstellen altijd welkom)

Antwerpen

1) Ter gelegenheid van Plan A (http://planvoora.be) organiseert Hand in Hand, in samenwerking met Atour op 28/4 een rondleiding langs vergeten koloniale sporen in Antwerpen! 
De expeditie verkent het Antwerpen van nu vanuit een postkoloniaal perspectief. Welke manieren zijn er om over deze relatie te spreken? En naar wie luisteren we eigenlijk?
Deze 1 uur durende expeditie brengt toeristen, stadsbewoners en andere bezoekers samen rond vragen over dekolonisatie, kunst en sociale rechtvaardigheid.

 

Geraardsbergen

 

Geachte dames en heren,

Vandaag brengen we hulde aan Den Olifant, het monument der Pioniers, gemaakt door Théophile L'Haire in 1948 in opdracht van de Koloniale Kring, officieel ingehuldigd in 1949. We brengen hulde door het ernstig te nemen, door het de aandacht te schenken die het verdient.