Dekolonisering 2.0 - Consultatie 16/10 in Antwerpen

De nieuwe dekoloniseercampagne van Hand in Hand tegen racisme vzw komt eraan. Na onze campagne " baanbrekers" kan je nu zelf een baanbre(e)k(st)er worden door de handen uit de mouwen te steken in je eigen stad of gemeente. Wat kan je als vrijwilliger of organisatie doen om écht te dekoloniseren en om structureel racisme te bestrijden? We willen niet stoppen bij symbolen maar de machtsverhoudingen ten gronde aanpakken.

Maar, wees gerust, we gaan je niet vragen actie te voeren voor iets waarover je niet zelf hebt beslist. Daarom organiseren we op 16 oktober een consultatievoormiddag voor alle sympathisanten die mee willen nadenken over concrete acties. Lokale en regionale acties die ook landelijk zoden aan de dijk brengen, die ons echte stappen verder brengen op weg naar dekolonisering en een maatschappij zonder structureel racisme.

Na anderhalf jaar webinars doen we dit deze keer bij voorkeur "live", met de nodige coronamaatregelen weliswaar zodat iedereen zich veilig voelt. Elkaar echt ontmoeten in interactieve werkgroepen zal onze creativiteit voeden en de verbondenheid creëren die we nodig hebben om samen aan dit nieuwe verhaal te beginnen.

Voor wie de verplaatsing ondoenbaar is maar toch wil volgen, voorzien we een digitale oplossing (minstens het plenum, eventueel een online werkgroep). Vermeld dit bij de opmerkingen in het formulier.

The place to be:  Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, op zaterdagvoormiddag 16 oktober, van 10u tot 13u. 
Inschrijven kan alvast hier:  https://www.anti-racisme.be/nl/dekolonisering-20-consultatievoormiddag-16-oktober-ua-stadscampus
Meer concrete info volgt nog.

Actua

Baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering