Kick-off Limburg Campagne Dekoloniseer

Campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving" Hand in Hand tegen racisme vzw

Regionale Kick-off te Hasselt op zaterdagvoormiddag 21 oktober 2017 met gastspreker Durotimi Olawaiye (CMCLD)

Graag nodigt Hand in Hand u uit voor de vierde Regionale Kick-Off van onze nieuwe campagne tegen racisme, “Dekoloniseer de lokale samenleving”, deze keer in Hasselt maar bedoeld voor de hele provincie Limburg.

Na een succesvolle start in Gent, Mechelen en Leuven, zal deze Limburgse Kick-Off plaatsvinden op zaterdagvoormiddag 21 oktober van 10u tot 13u, in de zalen van ACOD-Limburg, Koningin Astridlaan 45, 3500 Hasselt  (dicht bij het station). Deuren open vanaf 9u30.

Onze gastspreker, Durotimi Olawaiye (medewerker Le Collectif « Mémoire Coloniale et Lutte contre les Discriminations », afgekort CMCLD) geeft zijn visie op wat "dekolonisering van de geest" concreet betekent. Ludo Segers, voorzitter Hand in Hand, vult aan met een toelichting over de campagnedoelstellingen om het structurele racisme zichtbaar te maken op een aantal actieterreinen in onze steden en gemeenten.

Daarna bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in de provincie Limburg om blinde vlekken in bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimten aan te pakken. Iedereen die interesse heeft, is welkom.

Voor deze Kick-off werken we samen met 11 11 11-Limburg in het kader van de campagne Allemaal mensen, onderweg naar beter.

Inschrijven (gratis maar verplicht) via info@anti-racisme.be of via het inschrijvingsformulier op www.dekoloniseer.be: https://www.dekoloniseer.be/nl/inschrijven-kick-21-oktober-hasselt

Alle info en volledig programma: https://www.dekoloniseer.be/

 

 

 

 

 

Adres

3500 Hasselt

Campagneonderdeel