Nationale betoging in Brussel van 6 november: allen daarheen!

Hand in Hand roept mee op voor de grote nationale vakbondsbetoging in Brussel op donderdag 6 november 2014.
Vertrek aan station Brussel Noord om 12 uur.

Hand in Hand tegen racisme vzw roept mee op voor de nationale vakbondsbetoging  voor sociale rechtvaardigheid op 6 november in Brussel.

We scharen ons hiermee achter de oproep van de burgerbeweging Hart boven Hard.

We willen zo tonen dat de besparingen van de Vlaamse en federale regering breed gaan en elke gewone burger treffen: van kinderen tot studenten, van leerkrachten tot gepensioneerden, van verenigingen tot kunstenaars, van "autochtone" Belgen tot mensen met een migratieachtergrond. Door onze aanwezigheid op de nationale betoging wordt de verbondenheid met elkaar zichtbaar. De actievoerders staan niet alleen in hun strijd, maar weten zich gesterkt door brede lagen van de samenleving. Door onze aanwezigheid versterken we de boodschap van hoop: het kan écht anders!

De betoging vertrekt om 12u aan het station van Brussel Noord. Via de websites van de organiserende vakbonden ABVV, ACLVB en ACV is meer info te krijgen over regionale vervoersafspraken. De NMBS voorziet voor de betoging ook een B-evenementenbiljet in al haar stations. Je moet dan uitdrukkelijk aan het loket vermelden dat je een B-evenementenbiljet met code 713 wenst aan te kopen.

We zoeken enkele vrijwilligers om samen spandoeken van Hand in Hand mee te dragen in de betoging. Je vindt ons vanaf half twaalf bij de Hart boven Hard-delegatie aan de kruising  van de Emile Jacqmainlaan met het De Brouckèreplein. Geef best vooraf een seintje naar info@anti-racisme.be.