Regionale Kick-off Leuven 20 mei

 

Campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving" Hand in Hand tegen racisme vzw

Regionale Kick-off te Leuven op zaterdagvoormiddag 20 mei - met gastspreker Adeshola Adetunde Adefioye

Begin 2017 startte Hand in Hand met de campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving". Vorige eeuw werden door de dekolonisatie de ex-kolonies zelfstandige en onafhankelijke staten met volle rechten op het internationale forum.
Vandaag moeten we ervoor zorgen dat iedereen als volwaardige burger erkend wordt. Met ieder zijn/haar inbreng, van welke afkomst dan ook.
Voel je je hierdoor aangesproken?  Wil je ten gronde iets doen aan racisme en de discriminatie van mensen met een migratie-achtergrond in deze samenleving? Dan is deze (derde) Regionale Kick-Off in Leuven een must als je mee wil werken aan de campagne!
Je komt er andere vrijwilligers tegen die de handen uit de mouwen willen steken.

Onze gastspreker, Adeshola Adetunde Adefioye (stadsdramaturg KVS/Urban Woorden) begint met een verhelderende inleiding over het thema “dekolonisering”. Ludo Segers, voorzitter Hand in Hand, vult aan met een toelichting over de campagnedoelstellingen om het structurele racisme zichtbaar te maken op een aantal actieterreinen in onze steden en gemeenten.

Daarna bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in Leuven én andere steden in de provincie Vlaams-Brabant om blinde vlekken in bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimten aan te pakken. Iedereen die interesse heeft, is welkom.

Je leert er waarom campagne voeren hierover belangrijk is en hoe je hieraan als vrijwilliger kan meewerken. Na heeft  de term "dekoloniseren" geen geheimen meer voor jou en sta je trappelen om in Leuven en/of elders actie te voeren. Voorkennis is absoluut niet vereist. Alleen een dosis empathie en actiebereidheid.

Alle info over de campagne op www.dekoloniseer.be.

PRAKTISCH

Programma

9u30 Deuren open

10u Welkom en algemene toelichting

10u20 Adeshola Adetunde Adefioye over de noodzaak om te dekoloniseren

10u50 Toelichting Ludo Segers bij de concrete campagnemethodiek en deelterreinen

11u15 Pauze

11u30 Werkgroepen over acties op de vier terreinen (bibliotheken, scholen, publieke ruimte, tradities).

13u Einde en broodje

Plaats: Centrum De Curve, Baron August de Becker Remyplein 27, 3010 Leuven. 

Toegang is gratis (inclusief drank en broodje 's middags) maar inschrijven vooraf verplicht via https://www.dekoloniseer.be/nl/inschrijven-kick-20-mei-leuven

of via info@anti-racisme.be wegens maximum aantal plaatsen.

Deel het evenement via facebook: https://www.facebook.com/events/224963838003531/

Organisatie: Hand in Hand tegen racisme vzw, www.dekoloniseer.be,  info@anti-racisme.be, Grote Steenweg 91, 2600 Berchem, 03 281 15 05

 

Actua

Baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering
#DekoloniseerMijnbib
#dekoloniseerMijnStad
#dekoloniseerMijnSchool
#dekoloniseerMijnTraditie