Regionale Kick-off in Mechelen op zaterdagvoormiddag 25 maart

Met gastspreker Mathieu Charles (Belgian Renaissance)

 

Begin 2017 startte Hand in Hand met de campagne 'Dekoloniseer de lokale samenleving'. Vorige eeuw werden door de dekolonisatie de ex-kolonies zelfstandige en onafhankelijke staten met volle rechten op het internationale forum.

Vandaag moeten we ervoor zorgen dat iedereen als volwaardige burger erkend wordt. Met ieder zijn/haar inbreng, van welke afkomst dan ook.

 

Voel je je hierdoor aangesproken?  Wil je ten gronde iets doen aan racisme en de discriminatie van mensen met een migratie-achtergrond in deze samenleving? Dan is deze (tweede) Regionale Kick-Off in Mechelen een must als je wil meewerken aan de campagne! 

Je komt er andere vrijwilligers tegen die de handen uit de mouwen willen steken.

 

Mathieu Charles, medeoprichter Belgian Renaissance (collectief ter verbetering van de positie van de Afrikaanse/zwarte diaspora), geeft een inleiding over het thema 'dekolonisatie'. Na een korte toelichting bij de campagne bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in Mechelen en in de provincie Antwerpen op de actieterreinen bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimte.

 

Je leert er waarom campagne voeren hierover belangrijk is en hoe je hieraan als vrijwilliger kan meewerken. Na 25 maart heeft de term 'dekoloniseren' geen geheimen meer voor jou en sta je trappelen om in Mechelen en/of elders actie te voeren. Voorkennis is absoluut niet vereist. Alleen een dosis empathie en actiebereidheid.

 

Alle info over de campagne op www.dekoloniseer.be.

 

PRAKTISCH

 

Programma

9u30 Deuren open

10u Welkom en algemene toelichting

10u20 Mathieu Charles over de noodzaak aan dekolonisatie

10u50 Toelichting bij de concrete campagnemethodiek en deelterreinen

11u15 Pauze

11u30 Werkgroepen over acties op de vier terreinen (bibliotheken, scholen, publieke ruimte, tradities).

13u Einde en broodje

 

Plaats: ROJM, Battelsesteenweg 50A, 2800 Mechelen

Toegang is gratis (inclusief drank en broodje 's middags) maar wegens maximumaantal plaatsen is vooraf inschrijven verplicht via info@anti-racisme.be of  https://www.dekoloniseer.be/nl/inschrijving-kick-mechelen-25-maart-2017

 

Organisatie: Hand in Hand tegen Racisme vzw, met de steun van ROJM, www.anti-racisme.be, www.dekoloniseer.beinfo@anti-racisme.be, Grote Steenweg 91, 2600 Berchem, 03 281 15 05

Actua

Baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering