AFGESLOTEN Vacature WORD JIJ ONZE MEDEWERKER EDUCATIE ? (x/v/m)

Hand in Hand tegen racisme vzw is een sociaal-culturele beweging die strijdt tegen structureel racisme. We streven naar een samenleving waarin alle mensen gelijke rechten en kansen hebben en discriminatie uitgebannen wordt (zie onze missie en visie op https://www.anti-racisme.be/nl/wie-zijn-we). Onze belangrijkste activiteiten zijn langlopende politiserende campagnes zoals “Dekoloniseer de lokale samenleving” waarin we het maatschappelijk activeren van mensen combineren met vormend werken naar een ruim publiek (zie www.dekoloniseer.be). Voor de ondersteuning van dat vormingsluik zoeken we een halftijdse educatief medewerker (x/v/m).  Essentieel daarbij is dat we streven naar een wisselwerking tussen vorming en actie bij eigen vrijwilligers en sympathisanten of beroepskrachten uit andere vrijwilligersorganisaties. De thematiek omvat alle aspecten van structureel racisme en in het bijzonder dekolonisering als instrument om daartegen in te gaan.

 

 

Je takenpakket

-        Je ontwikkelt online en offline vormingsmethodieken voor de verschillende doelgroepen van onze werking, zoals vrijwilligers, intermediairen uit andere vrijwilligersorganisaties en het ruime publiek, zowel in het kader van campagnes als permanent. Die vormingsmethodieken ondersteunen actievoerders inhoudelijk en methodisch en/of motiveren mensen om actie te voeren.
-        Je ontwikkelt en leidt een ‘Train de trainers’-vorming waarbij je een aantal actieve vrijwilligers en/of intermediairen van andere vrijwilligersorganisaties opleidt zodat ze zelf lokaal of bij hun achterban de inzichten en kennis van Hand in Hand kunnen doorgeven en zo de impact van onze antiracistische werking vergroten.
-        Je ontwikkelt een aantal online vormingen die op de website gedownload en/of via webinars begeleid kunnen worden. Die kunnen variëren van een eenvoudige presentatie over structureel racisme tot meer interactieve methodieken. Deze kunnen door externen worden gebruikt die zelf vorming willen geven over de thematiek.
-        Je ontwikkelt laagdrempelige informatiefiches over de thematiek die beschikbaar zijn voor het brede publiek of waarnaar kan doorverwezen worden bij informatievragen (van b.v. studenten of sympathisanten)
-        Je ondersteunt het inhoudelijk luik van de campagnewerking 

Je profiel en vaardigheden

We zoeken een bachelor met pedagogische kwaliteiten, b.v. een sociaal-cultureel vormingswerker (of gelijkaardig diploma en/of gelijkwaardig door ervaring) die zijn of haar educatieve know how kan inzetten op het inhoudelijk ondersteunen en motiveren van vrijwilligers en professionals voor het voeren van acties tegen racisme. 

  • Goede redactionele en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn vanzelfsprekend. 
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, andere talen zijn een meerwaarde.
  • Kennis over leermethoden, leerprocessen en nieuwe leertechnologieën is een must.
  • Kennis van de thematiek is een belangrijke voorwaarde.
  • Kennis van het werkveld is een troef.
  • Je kan motiverend/empathisch omgaan met vrijwilligers en professionals.
  • Je kan de wisselwerking tussen vorming en actie stimuleren.
  • Je kan goed samenwerken met de andere teamleden.
  • Computervaardigheden die relevant zijn voor het ontwikkelen van online vormingsmethodieken zijn belangrijk.

Mensen met een migratieachtergrond worden aangemoedigd zich kandidaat te stellen.

Je arbeidscontract

Wat bieden wij?

-       Een uitdagende job voor een belangrijk maatschappelijk doel
-       Een klein maar geëngageerd team en nauw betrokken bestuursvrijwilligers
-       Een halftijds contract van onbepaalde duur (binnen een 37,50 uren-werkweek), volgens barema B1B (= bachelor of gelijkwaardig door ervaring, PC 329), met een overname van relevante anciënniteit tot maximum 10 jaar
-        Een aangename werkplek in ons kantoor in Antwerpen (of thuiswerk zolang de coronacrisis duurt)
-        Woon-werkverkeer wordt terugbetaald 

Wat vragen wij praktisch?

-        Bereid zijn tot verplaatsingen in dienstverband in heel Vlaanderen, zodra de coronacrisis dit toelaat (bv. voor train de trainers of andere vormingen)
-        Bereid zijn tot occasioneel avond- en weekendwerk, aangezien we met vrijwilligers werken
-        In het bezit zijn van een rijbewijs B is zeer handig en noodzakelijk voor sommige verplaatsingen (wij hebben een Cambio-abonnement)

Hoe solliciteren? 

Herken je je in het bovenstaande profiel en de gevraagde vaardigheden, en heb je zin om de handen uit de mouwen te steken bij Hand in Hand tegen racisme?
Dan zijn wij erg benieuwd naar je motivatiebrief en cv. 
Stuur die ten laatste op 2 mei 2021 (om middernacht) naar info@anti-racisme.be, t.a.v. de sollicitatiecommissie. We vragen uitdrukkelijk om de motivatiebrief en cv (ook) in bijlage te versturen met je naam verwerkt in de bestandsnamen. 

De sollicitatiecommissie maakt op basis van de ingezonden brieven tegen halverwege mei een eerste selectie voor het vervolg van de procedure. Gesprekken met die geselecteerden vinden plaats in de tweede helft van mei (online of offline, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen). Vroegst mogelijke aanwerving is begin juni, ten laatste tegen einde augustus.

Contact

Hand in Hand tegen racisme vzw
Grotesteenweg 91
2600 Berchem
tel. 03 281 15 05 

info@anti-racisme.be
www.anti-racisme.be
www.dekoloniseer.be

Bijlage

Tags