Nieve Oilsjteneers willen werken voor hun stad

Voor de eerste maal in de geschiedenis van Aalst Carnaval doen Nieuwe Aalstenaars met de losse groep ‘Oiljst Nixt’ mee.

“De leden van onze groep zijn allen actief binnen ‘Aalst Mixt’, het samenwerkingsverband dat het samenleven tussen gemeenschappen in Aalst centraal stelt”, zegt José Gavilán, coördinator van ‘Aalst mixt’ en trekker van de losse groep ‘Oiljst Nixt’. 

“Het thema van onze carnavalgroep is gekleurde tewerkstelling. Wij willen de vooroordelen – ‘Nieuwe Aalstenaars willen niet werken’ – wegwerken. We zeggen met onze carnavalgroep: voor ons is Aalst een schitterende stad en wij willen graag in en voor onze stad werken,” legt José uit.

“Het probleem is dat de stad gekleurde tewerkstelling nu niet toelaat. Antwerpen telt 12,2% personeelsleden met een migratieachtergrond, Gent 5,4%, Leuven 6%, Mechelen 5,5%. Aalst maar 1,4%,” vervolgt José.

“Met de naam van onze groep (‘Oiljst Nixt’ - De Stad Aalst doet niks), onze kostuums van werkmannen, de bordjes ‘ik wil werken voor de stad Aalst’, ‘werken toegelaten’ en ons carnavallied steken wij de draak met het personeelsbeleid van de stad Aalst en zeggen wij dat de stad nog een serieus tandje moet bijsteken om van Aalst een stad te maken waar iedereen zich thuis voelt," besluit José.

____________________________

Carnavalslied “Een, twee, drie, wij willen ook werken”

 

Refrein:

Een, twee, drie,

Jobs bij de stad ook voor ons, schepen

Een, twee, drie,

wij willen ook werken

 

Een, twee, drie,

Jobs bij de stad ook voor ons, schepen

Een, twee, drie,

wij willen ook werken

 

 

Oilsjt is voor ons een bijzondere stad

onze kinderen gaan er graag naar school

wij wonen op de rechteroever

de stad van Daens en Boon is ook van ons

 

Oilsjt is onze stad

Vlaamse land met kleur

ook wij tellen

ja schepen luister naar ons

 

Oilsjt is onze stad

een paar vacatures

om te kunnen werken

dat vragen wij aan onze stad

 

Refrein

 

Een job aan de stad is toch niet veel gevraagd

net als iedereen hebben wij dromen

een toekomst voor onze kinderen ja

dat is wat wij vragen, schepen

 

Oilsjt is onze stad

Vlaamse land met kleur

ook wij tellen

ja schepen luister naar ons

 

Oilsjt is onze stad

een paar vacatures

om te kunnen werken

dat vragen wij aan onze stad

_______________________________________________

Ledenlijst van Aalst Mixt

De Nieuwe Blik (zelforganisatie van Congolezen, Aalst), CFARRIDA (Vereniging van de Afrikaanse Gemeenschap, Aalst), Entre Amigos Aalst (zelforganisatie van Spaanstaligen, Aalst), vzw Kevser (Turkse Moskee, Aalst), Gerwabel (vereniging van de Rwandese gemeenschap) afdelingen Aalst en Lede, Yambi Africa België vzw (zelforganisatie, Denderleeuw), Sociaal Centrum voor Informatie en voor Professionele en Schoolse oriëntatie (zelforganisatie, Denderleeuw), Waka Waka vzw (zelforganisatie, Denderleeuw), Samenleven-Lisanga (zelforganisatie, Affligem), Warni Warni Indonesia (vrouwen uit Indonesië, Oost-Vlaanderen), Hevi (Syrische Koerden, Vlaanderen), Internationaal Comité (Federatie van zelforganisaties, Vlaanderen), het project Changemakers van het Minderhedenforum (Vlaanderen)

Togokids, Zimbakids, Solidair met Guatemala, Vrienden van Cuba afdeling Aalst, Geneeskunde voor de Derde Wereld, SOS-Chili, Steunpunt Welzijn, Vzw Parol, Vzw ’t nestje, Priester Daensfonds, Plat Divers, Curieus Aalst, ABVV, ACLVB, ACV