Stem op je favoriete dekoloniseringsheld(in)!

Een campagne van Hand in Hand tegen racisme vzw 4 mei – 30 juni 2020

De periode van honderden jaren dat het Westen zowat heel de wereld koloniseerde was eveneens de periode dat de inwoners van deze gekoloniseerde wereld afgeschilderd werden als minderwaardig. Ons wereldbeeld wordt hierdoor nog steeds beïnvloed zodat we de bestaande machtsverhoudingen die structureel racisme in de hand werken, als normaal beschouwen. Dekolonisering is voor Hand in Hand tegen racisme vzw een voortdurende oefening in het in vraag stellen van dit eurocentrisch wereldbeeld en in het ontmantelen van deze machtsverhoudingen.
In onze nieuwe onlinecampagne “baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering” willen we deze eurocentrische kijk bijstellen door aandacht te vragen voor mensen van over de hele wereld die in het verleden gestreden hebben voor dekolonisering en emancipatie en tegen structureel racisme. De voorbije jaren was Patrice Lumumba ons campagnesymbool van deze strijd. We willen Lumumba nu laten vergezellen door een reeks bondgenoten of baanbrekers (m/v/x).

We vragen hierbij de medewerking van alle voorstanders van dekolonisering. Je kan zelf de belangrijkste bondgenoten van Lumumba kiezen door te stemmen op je favoriete dekoloniseringsheld(inn)en. Surf daarom naar  https://baanbrekers.dekoloniseer.be

Je vindt er alle uitleg over de campagne. 

Volg de campagne via https://www.facebook.com/events/585986372007097/,  via @hih_antiracisme op twitter ( #dekoloniseringsheld) en via handinhand_pagina op instagram.

 

Actua

Baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering

Tags