Studiekeuzes

A1 A2 A3 wie ni weg is...
wordt verzwegen, genummerd en genegeerd, zal levenslang jongleren, verlegen voor een betekenisvolle toekomst.
Wij... dames, heren... zijn onzeker
Teveel ontnuchterende verhalen, vreemde gezichten, racend en razend van bvba naar vdab “geen ervaring”.
Nemen of laten, geschoold in hoger en lager.
Van bachelor naar master tot teveel 9 to 5’s later, beseffen dat geld maken nu alles is omdat de manier waarop u niet zint.
Duizenden dagen, honderd vakken, welke dekt mijn waardige lading?
Te ongelovig om een paar diploma's te behalen en zelf een vak te bepalen.
De dag van vandaag is positief zijn verraderlijk.
Wij mogen niet, zullen niet klagen maar een boek vastpakken nagaan waarom kleur percentueel verliest.
Quasi gratis studeren toch doen we het niet. We hebben de cijfers gezien, geen peaches en cream maar wat is hier nu net het probleem?
Een minderwaardigheidsgevoel diep gebrand in de geest? Ik bedoel, geef ons een bal we vermaken, geef ons muziek we vermaken, zelfs met een pen laten we het na deze problemen aan te kaarten, onze rechtmatige plaats op te eisen in dit systeem? Lezen en studeren? Cool zijn is de shit, onwetendheid een zegen dus we vergeten onze geschiedenis.
Onze helden zijn duivelsadvocaten, promoten onwetendheid als verraders. Wij lijken onze waarde teveel te bepalen naar hoe we eruit zien maar niet alles is hoe het eruit ziet.
Biologen, advocaten, ingenieurs, astronauten, wat houdt het in? Je moet ervoor gemaakt zijn, je moet er van houden want slim en gemotiveerd zijn niet hetzelfde ding. Tast rustig af want de wereld is hard maar alles dat hier in zit (templetap) pakken ze nooit ni meer af.
Word wakker!

(Sekou Ouloguem)

Tekstbijdrage