Tamika Mallory over George Floyd

Wie zijn jouw #dekoloniseringsheld(inn)en? Misschien onder andere Tamika Mallory.  Zij sprak deze week in Minneapolis naar aanleiding van de dood van George Floyd.
Mallory richtte zich op brandstichting van gebouwen en de plundering van bedrijven in Minneapolis tijdens een week van zware protesten in de stad en in andere delen van het land, waarbij demonstranten de straat op gingen om zich uit te spreken tegen een geschiedenis van racistisch geweld in de Verenigde Staten.
"We kunnen dit niet zien als een op zichzelf staand incident. De reden waarom gebouwen in brand staan is niet alleen voor onze broer George Floyd," zei ze. "Ze branden af omdat de mensen hier in Minnesota zeggen tegen mensen in New York, tegen mensen in Californië, tegen mensen in Memphis, tegen mensen in dit land, genoeg is genoeg.”
"Wij zijn niet verantwoordelijk voor de mentale ziekte die ons volk heeft opgelopen door de Amerikaanse regering, instituten en de mensen die aan de macht zijn.
Verwijzend naar de politie die betaald wordt met belastinggeld van Amerikaanse burgers, betoogde Mallory dat bedrijven en individuen die zwijgen over de wreedheid tegen zwarte Amerikanen net zo verantwoordelijk zijn voor het geweld op straat.
"Dus als je niet opkomt voor de verdediging van het volk, daag ons dan niet uit als jonge mensen en andere mensen die gefrustreerd en aangezet worden door de mensen die je betaalt. Jullie betalen de aanstichters om onder onze mensen te zijn die stenen gooien, ramen breken en gebouwen afbranden," zei ze.
"En dus reageren de jongeren daar op. Ze zijn woedend. En er is een gemakkelijke manier om het te stoppen. Arresteer de politie. Klaag de politie aan. Klaag alle agenten aan. Niet alleen een paar van hen. Niet alleen hier in Minneapolis. Klaag ze aan in elke stad in Amerika waar onze mensen worden vermoord."
Mallory eiste dat gekozen functionarissen en leiders hun werk deden om ervoor te zorgen dat Amerika het vrije land is voor alle Amerikanen en niet alleen voor een paar mensen.
"Het is niet vrij geweest voor zwarte mensen en we zijn moe. Praat niet met ons over plunderingen. Jullie zijn de plunderaars!" Mallory schreeuwde.
"Amerika heeft het zwarte volk geplunderd! Amerika heeft de indianen geplunderd toen ze hier voor het eerst kwamen, dus plunderen is wat je doet. We hebben het van jou geleerd. We leerden geweld van jullie! Dus als je wilt dat we het beter doen, dan verdomme, dan doe je het beter!"

Tekstbijdrage